Marokko reis 2017 - Reisverslag uit Tafraout n’Ikbabene, Marokko van Bernadette Roest - WaarBenJij.nu Marokko reis 2017 - Reisverslag uit Tafraout n’Ikbabene, Marokko van Bernadette Roest - WaarBenJij.nu

Marokko reis 2017

Door: Camperendoppad

Blijf op de hoogte en volg Bernadette

13 Februari 2017 | Marokko, Tafraout n’Ikbabene

Vanuit een schitterend Tafraout komt dit schrijven.
En weer moet ik even puzzelen hoe te beginnen.
We hebben twee heerlijk rustige nachten in Icht gehad.
Gister was wat regenachtig dus lekker rustig aangedaan.
Zeg maar aangeteut.en dat was geen straf in die prachtige omgeving.
Ook voor mijn plezier nog een ommetje in en om de camping gemaakt.
Ondanks de temperatuur van rond de 20o is het natuurlijk wel winter,dus van slangen en ander griezelig kruipspul heb je nog niet zo een last.
Hoop eigenlijk dat dat zo blijft al durf ik op aanraadde van De kenners mijn klompjes of sportschoenen niet meer buiten te laten staan.
Ook mijn knijper emmer gaat naar binnen schorpioenen schijnen dat prachtig te vinden om overal op en in te gaan zitten.dus ik luister maar naar de ervaringsdeskundige.
Vanochtend vertrokken om als eerste naar Amtudi te gaan dat bekend is om zijn 600 jaar oude Agadir. De weg erheen was al een groot plezier.
Amper verkeer de grote schitterende stilte. In de laatste 10 km voor Amtudi moest ik een paar rivieren doorwaden.daar waar er bij ons bruggen gebouwd worden ,loopt de weg hier echt dwars door de rivier heen.nu staan die niet vaak heel hoog maa zo af en toe zijn de dorpen toch echt afgesloten van de buitenwereld.
Wat me wel op viel is dat die rivieren nog behoorlijk hard stromen.da wa wel 'n pietsie eng hoor.maar ik ben er goed doorheen gekomen.mijn camper staat gelukkig hoog op de assen.
Enkele combinaties auto caravan is omgedraaid ze dorsten het niet aan.
Het was trouwens wel heel erg de moeite waard,prachtig dorpje gezellige Auberge waar ze heerlijke koffie hadden.
En de Agadir was vanuit het dorp goed te zien dus ik ben niet omhoog geklommen en ben ook niet op de rug van een Ezel gaan zitten. Ik was tevreden met wat ik zo kon zien.
Hierna weer omgekeerd eb 15 km buiten het dorp de weg naar Tafraout opgepakt. Voor Marrokkaanse begrippen een prima weg. Al blijft ,ook al is het een hoofd weg ...eenbaans met grind keien en kuilen ernaast.
Als er dus een tegenligger komt is het of stoppen of als het kan zachtjes aan de kant doorrijden. Gelukkig is dit gebied echt de middel of nowhere en kom je maar heel weinig verkeer tegen.
Als ik vandaag over een ruime 200 km 50!autos ezeltjes en brommers heb gezien is het veel. Wel in er rond de oases heel veel lopers.
Op een gegeven moment kom je voor een dorp een immens groot Berber kerkhof tegen,wordt aangegeven in iedere reisgids en is dus echt beroemd. Ik heb een paar foto's kunnen maken dicht bij de auto maar meer ook niet.Er was een uitvaart bezig en foto's ik heb het al eerder geschreven kan echt niet.en bij die uitvaart dus alleen mannen aanwezig.
Stiekem weg veranderd de woestijn in ruig berg gebied en wordt groener.
Je komt in de anti Atlas terecht. Veel Amandelbomen in bloei ook de witte brem is mooi in bloei.er bloeit al best wel veel ook al is het pas Februari.
En nu de omgeving Tafraout ik heb al een bord gefotografeerd waar opstond welkom in de provincie van de Sahara. En dat klopt ook want hierna vertrekken we dus echt naar de Sahara.maar eerst nog even dit moois.voor de Amerika gangers het heeft een hoog Zion NP gehalte.
De reisgids schrijft......een heeel mooie omgeving gelegen in de anti Atlas.Misschien wel het mooiste gebied van Marokko.Met een beetje geluk bloeien de Amandelen...( ja dus)Tafraoute is een gezellige kleine Stad om lekker ongemoeid te wandelen.en er is veel te doen en te zien in de omgeving.maar dat beschrijf ik de volgende keer.
Voor mij was het weer een top dag.
Hoop voor jullie ook. En even ....zeker voor Bianca zij had vandaag de laatste dag op Chirurgie in H'sum. Schoondochter lief gaat Baby's vangen in Utrecht Diaconessenhuis verloskunde. Van harte meis je wens achterna maar wat zullen ze je missen in H'sum.en ik heb heerlijke fotos door zien komen van al onze kleinkinderen dollen,sleeënd en ballen gooiend in de sneeuw .dus jullie hebben met zijn allen een sprookjesachtig wit weekend gehad. Lieve groet aan allen.

• 14 Februari 2017 - 08:56

Bianca:

Dikke kus dank je wel!!❤️

• 14 Februari 2017 - 18:07

Wijnie:

Hoi Bernadette,

Mijn e mail doet het weer dus kan ik weer genieten van je verhalen.

lieve groet,Wijnie

• 14 Februari 2017 - 20:14

Beppie :

Hallo Bernadet
    Wat een leuk verslag en prachtige foto s
    Ik heb die camping opgezocht op de site
    Echt heel erg mooi zo zijn niet alle campings neem ik aan
    Bernadet groetjes. En tot het volgende verslag xxxxx

• 15 Februari 2017 - 23:25

Hennie:

Ha lieve Bernadette, wow, wat heb je al weer een boel nieuwe ervaringen opgedaan en weer wonderschone dingen erbij gezien, never a dull moment, dat kunnen ze je niet meer afnemen, hoor, die staan op je netvlies! ga door, want er komt nog veel meer, vrees ik:) en de foto's zijn mooi, maar hoe jij het allemaal zelf gezien hebt en er midden in zit, ja dat is toch totaal anders, denk ik. Zo'n mooie wereld toch. Je moet eigenlijk ook nog geuren door kunnen sturen, dan beleven we het nog veel meer. Als dat zou kunnen!!!
    En houd alsjeblieft je knijperemmertje en slippers en klompjes binnenboord. Rare enge beestjes maar buiten de deur laten, haha heldhaftige jonge blom!
    Jouw campertje durft ook alles aan he? wat een gelukkie met die hoge assen die hij heeft.
    Nou, óp naar de volgende evenementen en ik kijk uit naar je volgende verslag.
    Genieten weer meis, toi toi toi,
    lfsxx

Tags: Tafraoute