Hallo allen
Door: Bernadette
Blijf op de hoogte en volg Bernadette
07 April 2014 | Turkije, Abana
Ben aangekomen op een plek om te overnachten.
Maar meer ook niet.
Wel stroom wel wifi???maar geen douche geen toilet.
Maar dit is al geweldig het is open!
Eerst even over de route, dat willen jullie vast wel weten.
En er zijn camperaars onder mijn volgers die dat zeker graag weten.
Voordat je Samsun uit bent duurt wel even het is gewoon een hele grote stad.
En dat is geen punt ,druk maar nergens file.
Na Samsun komt er een absoluut armoedig stuk,vervallen woningen waar nog wel in gewoond wordt.
Veel plastiek golfplaten en vooral heel veel troep.
Zelfs vuilnis wordt zo op een berg gekieperd en dat rolt dan wel vanzelf de zee in of waait alle kanten op.
Jammer.
Dan kom je in de plaats 19 Mayis waar toch echt een Imam Universiteit is.
Maar ziet er ook ronduit vervallen uit.
Vlak voor Sinop wordt het wat beter,camping Marti waar ik heen wilde zat nog potdicht ligt op een schiereiland wel heel mooie omgeving maar wel erg ver uit de buurt van een winkel.
Waarschijnlijk heeft hij die zelf wel zomers.
Camping ligt ook prachtig aan het strand.
Na Sinop kom je qua natuur echt in de Eifel terecht met dat verschil ,rechts af en toe zicht op zee en aan de zuidkant aan de einder enorme bergen.
En wegen zo slecht ongelooflijk.
Ook hele stukken weg zijn ingestort er blijft dan nog maar plaats voor een auto over.
Heb er een paar foto's van gemaakt, kunnen jullie het zelf beoordelen.
Was blij dat deze camping(wat heet)open was.
De goede man heeft een grasveld bij zijn café.er is een haventje in de buurt.de zee is een eindje verderop zie je ook niet.
Zal straks eens op Earth kijken hoe het er vanuit de lucht uitziet.
Inmiddels onweert het,tadaaaaah hoort er echt bij.Dus ga zelf maar even niet aan de wandel.
Conclusie, ik ga morgen naar beneden Safranbolu moet een prachtig plaatsje zijn een oude karavaan stopplaats.
Ik ga daar eens fijn kijken en neem de route via Kastamonu.
Bij navraag hier in het dorp Abana(leuk dorpje) is die weg veel beter.
Want zo wist een jonge Engels sprekende Turk mij te vertellen.
Alle holes Miss very very bad.zo een lekker jong ,heeft me de camping gewezen en vertelde al dat het zou gaan regenen very very wet Miss .hij had gelijk het plenst.
Ik kom dan later bij Zonguldak wel weer bij de zwarte zee.
Of moet intussen andere spannende of mooie tips krijgen.
Liefs ik meld me weer.
Bernadette.