Samsun - Reisverslag uit Samsun, Turkije van Bernadette Roest - WaarBenJij.nu Samsun - Reisverslag uit Samsun, Turkije van Bernadette Roest - WaarBenJij.nu

Samsun

Door: Bernadette

Blijf op de hoogte en volg Bernadette

05 April 2014 | Turkije, Samsun

Ben in Samsun aan de Zwarte Zee.

Na mijn vertrek uit Cappadocie ben ik tijdens de rit echt in de grote stilte terecht gekomen.
Maar niet in de grote leegte,er was wel degelijk heel veel te zien van waar dit stuk aarde voor gebruikt werd.
Volgens mij de grootste graan en gewassen schuur van Turkije.heel veel akkers tussen het glooiende landschap.
En stiekem zo af en toe ineens een mooie Canyon , moest je goed voor kijken ze zeggen wel eens "een blink en je mist het"
Gelukkig zie ik nog al veel dat compenseert mijn oren denk ik.

Was een trip om lekker over van alles na te denken en dan ineens beweegt er iets,ja wat? Lijkt op een hamster maar de grote van prairyhondjes .
Ze vluchten wel weg maar al rennend zigzaggend over de heuvels.
Foto's nee daar waren ze te snel voor en ik heb een tijd gewacht,die hebben zich lekker zitten verkneukelen om dat gekke geval met iPad ,dus jammer dan jullie zullen me op mijn woord moeten geloven.
Het is zo jammer dat De Turkse mensen die ik het gevraagd heb niet weten wat ik bedoel,ze hadden niet zoveel met wat er vrij rondloopt.ik zal nog gaan zoeken als ik wat vindt lezen jullie het later.
Ben ook weer in het Nederlands aangesproken inYozgat een grote Universiteit stad. Twee oudere mensen meer dan 40 jaar in NL gewerkt( alle twee,) nu AOW klein pensioentje en de koning te rijk in hun geboorte land.
Zo dankbaar ,kunnen zelfs nog af en toe op vakantie naar NL om oude vrienden te bezoeken.
En heel fijn de kinderen en kleinkinderen waren ook mee terug verhuist naar Turkije.
Ik vroeg wat hen juist hier bracht een stad maar eromheen wat ik al schreef de grote leegte.
Heel simpel je roots.ok das duidelijk. Maar wel een keer in de maand paar dagen Cappadocie en laat voorjaar lekker weekje Alanya. Heerlijk zo genieten die twee.en voor mij natuurlijk je raad het al kopiethee,nee dan moet ik het goed doorgeven hier krijg je Turkse thee in een tulp glaasje en ik kan jullie verzekeren het is heerlijk.
Daarna doorgereden naar Bogazkale om te overnachten en natuurlijk om qua oppervlakte de grootste archeologische opgravingen van Turkije te zien. "Hattusa". In 1834 is deze stad ontdekt die in Genesis 23 wordt vermeld.
Sinds 1906 tot op heden graven Duitse Archeologen de stad systematisch af.
En wederom is het natuurlijk een Unesco gebeuren,(gelukkig).
Ik was er vanmorgen om 8 uur.en mocht gelukkig door.
Het is zo groot dat je er per auto(camper) naar de plaatsen die al opgegraven zijn rijdt.
Hèel indrukwekkend . Ook omdat je de plaatsen die overdekt zijn en waar archeologen bezig zijn ,kan zien.
Heb maar een paar foto's gemaakt en ook de beschrijving op de borden er bij gefotografeerd .voor wie meer wil weten googlen. Of Earth.
Wel een groot gedeelte deze twee dagen het idee gehad dat het vulkanisch gebied was.
Zoals de omgeving ten zuiden van de Puy de Dome .

En nu dus in Samsun een enorme Stad,hier zal ik waarschijnlijk geen Ezeltjes met hun baasje tegenkomen,paard en wagen ?lijkt me stug maar je weet het maar nooit.
Want op de snelweg max snelheid 110 km.
Herders met hun vee,paard en wagens,tractors ,vrouwen die gras verzamelen met in de hand hun sikkel mes.tja moet kunnen toch.

O ja wat ik ook nog een paar keer heb gezien ,met de hand ploegen.
Dus paard en menner met de ploeg er achter lopend.
En geen kleine stukjes hoor. Prachtig zo een stukje jeugd sentiment .
Beseffend dat het heel hard werken is voor zowel paard als menner.
Maar het meest wordt toch wel met de tractor gedaan.

En het ziet er gewoon prachtig uit.

Nu zit ik dus op een camper plaats aan de haven.
Gebruik van Douche en toilet in het sani gebouw van de haven.
De wetsuits van de surfers en waterskiërs hangen er te drogen .
Morgen eens een eindje kuieren om te zien wat er allemaal te beleven valt.

Chantal een fijne wedstrijd morgen met de dijkenloop.
Ook Jop en Marlon Toi toi jongens met jullie 1km loop.
Oma vindt het knap dat jullie lekker rennen.
Roosmarijn veel plezier op je verjaardags partij.

En alle volgers,
Wens jullie een fijne Zondag.

Bernadette.

• 05 April 2014 - 23:44

Els Bohm:

Leuk om jouw reisverhalen te lezen. Goede reis verder, veel liefs en groetjes van Els en Frans

• 06 April 2014 - 14:56

Sjawi:

Prachtig weer, dat Hattusa! Doet ons denken aan Mycene met zn Leeuwenpoort!We genieten met je mee!
    Groetjes sjawi!